Φροντίδα Κοσμημάτων

Τα αγαπημένα σας κοσμήματα χρειάζονται φροντίδα!

Με λίγη προσοχή και ακολουθώντας μερικές βασικές οδηγίες, μπορείτε να βοηθήσετε να διατηρηθεί ο λαμπερός χαρακτήρας των κοσμημάτων σας για πάντα!

Είναι καλή ιδέα να αποφεύγετε την άμεση επαφή των κοσμημάτων σας με χημικά, αρώματα και σπρέι μαλλιών. Σε περίπτωση επαφής, υπάρχει πιθανότητα αποχρωματισμού.

Θυμηθείτε να αποθηκεύετε τα κοσμήματά σας ξεχωριστά σε τσαντάκια ή κουτιά, προκειμένου να προστατευθούν από γρατζουνιές/τρίψιμο.

Τα κοσμήματα από Ασήμι 925 ή Επιχρυσωμένο Ασήμι 925 μπορεί να μαυρίσουν. Σε αυτήν την περίπτωση, ξεπλύνετέ τα με χλιαρό νερό και ήπιο σαπούνι, σκουπίστε με ξηρό πανί ή αφήστε τα να στεγνώσουν πάνω σε πετσέτα.

Τα κοσμήματα και οι πολύτιμες πέτρες παραμένουν όμορφα και λαμπερά για μεγάλο χρονικό διάστημα εάν δεν εκτίθενται σε υγρασία. Κρατήστε τα μακριά από το μπάνιο και από μέρη με ατμό.

Τα επιχρυσωμένα κοσμήματα είναι χαμηλότερης ποιότητας σε σχέση με τα χρυσά κοσμήματα. Τα επιχρυσωμένα κομμάτια έχουν ένα λεπτό στρώμα χρυσού πάνω από το υπάρχον μέταλλο.

Αυτό τα καθιστά ευάλωτα στον αποχρωματισμό, αλλά με σωστή φροντίδα, το επίχρυσωμα θα διαρκέσει για πολύ καιρό.

Το Ασήμι 925 αποτελείται από 92,5% καθαρό ασήμι και 7,5% κράμα, συνήθως χαλκού. Για να ανανεώσετε τη λάμψη του, μπορείτε να το καθαρίσετε απαλά με ένα μαλακό πανί χωρίς χνούδια, για να αφαιρέσετε σκόνη και βρωμιά.